Tona Sisteme De Cosuri-125 Ani !

May 7th, 2016

TONA:

 

Incepand cu anul 1890 firma Tona produce sisteme de cosuri ceramice, cosuri de cea mai buna calitate,testate la peste 1000 grade, garantate 30 ani! Tona  are filiale si distribuitori in peste 20 tari fiind unul dintre cei mai importanti producatori din Europa, avand sisteme de evacuare pentru orice tip de combustibil , sisteme testate la peste 1000 de grade.

Incepand cu anul 2011 Tona a implementat cosurile de fum ceramice si in Romania prin SC Tona Sisteme De Cosuri SRL, avand sediul in Bucuresti ,Str Toamnei, Nr 27, Sector 2 si distrbuitori in toata tara

 

Experienta germana de peste 125 ani a facut ca Tona sa devina un brand , dar si o garantie a calitatii germane.

 

www.tona.ro

 

Tona Sisteme De Cosuri-Romania

May 7th, 2016

Cosul de fum – Componentă a conceptelor moderne de ȋncălzire

Eficiența energetică şi protecția mediului au influențat în ultimii ani dezvoltarea în domeniul tehnologiei încălzirii caselor şi astfel a cerințelor sistemelor de cosuri şi evacuare.

Ca motor al surselor de incalzire, cosul de fum nu este responsabil doar pentru ventilarea corectă ca premisă pentru combustia optimă a căminelor. În casele moderne şi din ce în ce mai înghesuite, cosul de fum preia din ce în ce mai mult alimentarea surselor de incalzire cu aer pentru combustie independent de aerul din încăpere.

 

De asemenea, acesta serveşte drept conexiune la un preț convenabil pentru relocarea instalațiilor, a instalațiilor de curent şi solare, întrucât constituie o singură componentă de construcție care furnizează o conexiune la toate nivelele de la pivnița până la acoperiş la calitate F90 – calitatea focului.

Ales în mod corespunzător, cosul de fum este în ziua de azi componentă integrantă a unui sistem de încălzire modern şi regenerativ.

Cosurile şi sistemele de evacuare sunt produse reglementate tehnic, care trebuie să dețină fie o autorizație de la Institutul German pentru Tehnică de Construcții Berlin(caz TONA), fie o etichetă CE ca dovadă a conformității cu o normă europeană.

Utilizarea în Germania este în plus reglementată în primul rând prin DIN V 18160, precum şi de Ordonanța privind combustia (FeuVo) a Statelor Federale.

Pentru alte întrebări vă stă la dispoziție consultantul nostru de specialitate TONA.

TONA oferă soluția corectă de cosuri pentru toate utilizările în construcțiile noi şi SanReMo (Reabilitare – Renovare – Modernizare).

Cadru legal

Mai jos sunt prezentate cele mai importante prevederi şi norme, ce trebuie luate în considerare la planificarea şi construcția de sisteme de evacuare.

− Autorizația valabilă de la DIBt

− Reglementările landului cu privire la construcții şi combustie la nivel federal

− Ordonanța cu privire la sistemele mici şi mijlocii de combustie – 1. BlmSchV

− Lista prevederilor tehnice pentru construcții (DIBt)

− DIN V 18160-1, ediția 2006-1: instalații de evacuare – planificare şi realizare

− DIN V 18160-5, ediția 1998-5: instalații de evacuare – echipamente pentru activități de hornar

− DIN EN 13384: instalații de evacuare – proceduri tehnice de calcul pentru căldură şi electricitate

− DIN EN 13063: sisteme de instalații de evacuare cu țevi interioare din ceramică:

− Partea 1: Cerințe şi verificări pentru funingine

− Partea 2: Cerințe şi verificări pentru mod de lucru la umed

− Partea 3: Cerințe şi verificări pentru instalațiile pentru aer-evacuare

Cerințe – privire de ansamblu – Cerințe pentru cosurile de fum

Cosurile de fum trebuie să asigure evacuarea în siguranță a gazelor nocive şi, în funcție de caz, aprovizionarea cu aer pentru combustie a căminului. Astfel, cosul de fum este expus drept componentă în cazul vânturilor puternice şi a solitărilor de temperaturi extreme (> 1000˚C). Pe lângă cerințele produsului, care se referă la conformitatea cosului de fum cu prevederile şi normele in vigoare, trebuie îndeplinite şi cerințe cu privire la statică şi protecția împotriva incendiilor.

Stabilitate – cerințe cu privire la:

− siguranța stabilității

− înalțimea cosului deasupra acoperişului

Protecția împotriva incediilor:

− Protecția împotriva incediilor din exterior spre

exterior: de ex.: LA90 = 90 minute

− Distanța față de materiale inflamabile / pereți

− Racordare de salubrizare

− Excepții precum executări de acoperişuri

− Componente de racordare

mai multe detalii puteti gasi pe  site-ul :

www.tona.ro

Marmura. Materiale de constructie utilizate la realizarea semineelor.

June 6th, 2012

Marmura este o roca metamorfica, compusa in cea mai mare parte din calcit (forma cristalina a carbonatului de calciu, CaCO3) si obtinuta prin metamorfoza calcarului. Numele sau provine din limba greaca veche, μαρμαίρειν = a straluci, a luci.
Cele mai obisnuite culori pentru marmura sunt urmatoarele: alba, cenusie, gri, neagra si rosie.
In Europa, cea mai apreciata marmura este marmura de Carrara (Italia), faimoasa pentru marmura sa de culoare alba, respectiv gri-albastruie, ambele de o calitate deosebita. Blocuri de marmura alba, precum cea de Carrara, au fost intotdeauna apreciate in domeniul sculpturii. Aceasta preferinta are de a face cu anumite caracteristici ale pietre precum: moliciune, omogenitate si o rezistenta destul de mare la fisurare si spargere. De asemenea, indicele de refractie scazut de calcit permite luminii sa patrunda mai adânc in piatra inainte de a fi risipit afara, aspect ce confera personalitate si da viata sculpturilor umane.
In Romania, cea mai importanta sursa de marmura este zacamantul de la Ruschita.

 

SEMINEU FUNCTIONAL la SHOWROOM-ul din BRASOV Str De Mijloc, nr 106

May 29th, 2012

Va invitam la showroom-ul nostru din Brasov pentru a testa noile modele de seminee si pentru a va convinge de calitatea acestora.

Va oferim informatii despre modalitatile de a aprinde focul in semineu in cel mai rapid si eficient mod.

BRASOV Str De Mijloc, nr 106

ing. Ramona CIUBOTARU

+4-0761.619.150Email: sales@seminee-expert.ro

 

 

Servicii oferite de CosCeramic

December 22nd, 2011

Consultanta tehnica

Dimensionarea si stabilirea traseului unui sistem de evacuare a gazelor arse – cos de fum, este stabilita in urma unor calcule complexe ce includ: tipul sursei de caldura, puterea nominala, tipul de combustibil folosit, inaltimea casei, tipul de acoperis si inclinatia pantei, distanta fata de celelalte cladiri. Toate acestea contribuie la configurarea sistemului de cos de fum necesar instalatiei, ce va asigura functionarea optima a acesteia, dar si confortul si siguranta pe care un cos de fum profesional trebuie sa le ofere.

Asistenta tehnica acordata la montajul cosurilor de fum

Montajul facil al cosurilor de fum ceramice, implica totusi atentie si experienta din partea echipei ce asambleaza sistemul. De aceea, recomandam constructia cosurilor de fum de catre echipe specializate sau, in cazul in care in santier se afla o echipa la care se poate apela, solicitati asistenta tehnica unui specialist, pentru garantia punerii in opera in mod corect a cosului de fum.
CosCeramic.ro ofera asistenta tehnica la montaj, GRATUIT, la achizitia unui sistem de cos de fum.

Montaj cosuri de fum

Grantia unei bune functionari a cosului de fum este montajul corect conform specificatiilor producatorului. CosCeramic.ro va pune la dispozitie echipe cu experienta de sute de metri de cosuri de fum montate.

Montaj seminee

Alegeti montajul semineului realizat de profesionisti. Recomandam alegerea montajului sistemelor semineu – cos de fum, pentru a beneficia de avantajul obtinerii garantiei de la aceeasi companie. Orice problema aparuta in buna functionare a cosului de fum, se va rasfrange asupra semineului si invers, montajul cosului de fum si al semineului realizat de aceeasi companie confera siguranta rezolvarii prompte a problemelor aparute.

 

 

 

 

 

Cos ceramic Tona tec plus. Tipodimensiuni.

December 22nd, 2011

Mai multe detalii puteti obtine accesand:

www.tona.ro

www.tona.de

Calitate si siguranta norvegiana.

December 21st, 2011

Ne bucuram sa va prezentam un produs nou, semineul cu ardere curata si dubla combustie  ce transforma arderea lemnului in arta,un semineu cu randament crescut, ce poate fi numit SURSA ALTERNATIVA DE CALDURA  pe drept cuvant.

Gama Nordpeis include focare de cea mai buna calitate cu TERMOTA(samota) la interior.Acest material de ultima generatie  rezista la temperaturi de peste 1100°C, are o suprafata neteda ce nu permite patarea sau schimbarea culorii iar la temperature ridicate , are capacitatea de auto-curatare.

Geamul focarului este de asemenea foarte rezistent la temperaturi inalte, iar datorita fantelor special din partea inferioara, care aduc aerul pentru combustia secundara, ramane in permanenta curat.

Toate semineele noastre sunt dotate cu sistemul “ardere curata”, ceea ce insemna ca sunt echipate cu sistem de combustie secundara, neefiind poluante (va reamintim ca descompunerea lemnului elimina aceeasi cantitate de CO2 ca si arderea acestuia )

Combustia se produce in doua faze: in cea dintai lemnul este ars, iar in cea de-a doua etapa, datorita temperaturilor foarte inalte din interiorul focarului lemnul se descompune in totalitate, iar  gazele rezultate din arderea lemnului sunt aprinse in contact cu aerul cald care provine din partea superioara a focarului, prin fante speciale, fiind transformate, alaturi de particule, in caldura, generand un spectacol al flacarilor ducand la o ardere indelungata a lemnului.

Astfel, tehnologia noastra va incalzi caminul intr-o maniera optima si ecologica, gazele emise ramase sunt reduse considerabil conform cu normele pentru 2012, la evacuare deasupra cosului gazele fiind insesizabile, iar depunerile la interior sunt foarte reduse!

Dimensiunile reduse ale focarelor au fost gandite tocmai pentru ca arderea din interior sa poata fi controlata perfect si ca aceste focare sa aiba un randament de 90% !

Focarelor Nordpeis li se alatura si o parte decorativa spectaculoasa deoarece caldura rezultata din convectie ia nastere in spatiul dintre focar si finisaj. Aerul rece din incapere este preluat prin partea inferioara a semineului, incalzit si distribuit prin grilele prevazute in zona superioara a semineului. Acest flux continuu permite o distributie mai buna a caldurii in casa, dar si o crestere a calitatii incalzirii.

Aceste seminee modulare permit montajul rapid si curat. Semineul este livrat fara a avea ultimul nivel de finisaj aplicat (vopseaua). Aceasta etapa se va realiza dupa trecerea a minim 24 de ore de la instalare cu ajutorul unei vopsele acrilice sau pe baza de latex.

Modulele sunt fabricate din beton usor, armat cu elemente din fibra de otel, ceea ce confera ansamblului rezistenta si greutate redu-sa. Elementele au grosime maxima de 3 cm, astfel, ansamblul semineului nu va ocupa mult spatiu.

Cu stima,  echipa SEMINEE EXPERT

Cos ceramic Tona tec. Tipodimensiuni.

December 20th, 2011

Mai multe detalii puteti obtine accesand:

www.tona.ro

www.tona.de

Cos ceramic Tona san. Prezentare.

December 20th, 2011

TONA san
Potrivit tuturor tipurilor de combustibili indiferent de umiditate, condens, agresivitatea acizilor si temperaturi ridicate, TONAsan ofera cea rapida, usoara si inteligenta metoda de reabilitare a cosurilor de fum.

Combustibili:
- solizi: lemn de foc, carbuni, bricheti;
- gaze, pacura;
- bio: peleti, aschiii, paie, rumegus, peleti energetici.

Destinatie: aparate de incalzire ce folosesc combustibili solizi sau gazosi: seminee, sobe din fonta sau otel, sobe clasice din teracota, centrale termice, cuptoare de paine sau pizza, barbeque, centrale termice;
- seminee moderne ce folosesc combustibili bio;
- instalatii de incalzire cu functionare la temperaturi scazute
- centrale termice in condensatie. ;

Descriere: tubulatura din ceramica cu densitate mare, patentata, cu diametre cuprinse intre 80 – 600 mm, lungime de 500 mm sau 1000 mm si sistem de prindere tub in tub de 2 cm, crescand siguranta cosului de fum.

Avantaje:
- sistem rezistent la umiditate si coroziune chimica;
- potrivit conditiilor de subpresiune sau suprapresiune;
- ideal pentru reconstrucţia coşurilor de fum existente, pentru clădiri vechi/ monumente istorice;
- adaptabilitate ridicata datorita ceramicii patentate rezistente la mediul acid, condens etc.
- varianta facila si necostisitoare de reabilitare a cosurilor de fum

Garantie: 30 de ani

Mai multe detalii puteti obtine accesand:

www.tona.ro

www.tona.de

Cos ceramic Tona kombi. Prezentare.

December 16th, 2011

TONA kombi este sistemul de cos de fum ceramic creat pentru economisirea spatiului prin amplasarea in interior a doua trasee de cos de fum cu diametre si destinatii diferite. Sistem disponibil pentru toata gama de cosuri ceramice TONA

Combustibili: pot fi alaturate doua sisteme de evacueaza gaze proveninte de la instalatii ce functioneaza cu tipuri diferite de combustibili.

Destinatie: seminee, sobe, centrale termice in condensatie, cazane atmosferice, cazane cu camere de ardere in suprapresiune

Descriere: sistem cu traseu dublu, cu sau fara canal de ventilatie

Avantaje:
- sistemul de evacuare cu o singura manta si doua evacuari ale tuburilor de samota, egale sau inegale;
- permite folosirea concomitenta a doua cazane ce au combustibili diferiti intr-un singur sistem de evacuare;
- creează conditii bune de presiune pentru utilizarea optima a energiei rezultate din combustibiliul ars;
- manta dubla ce poate avea canal de ventilatie folosit pentru aportul de aer proaspat pentru cazan/ semineu sau pentru tubulatura panourilor solare;
-gGreutatea este considerabil redusa fată de alte sisteme ceramice;
- rezistenta la autoaprinderea funinginei timp indelungat;

Garantie: 30 de ani

Mai multe detalii puteti obtine accesand:

www.tona.ro

www.tona.de