Archive for December, 2011

Servicii oferite de CosCeramic

Thursday, December 22nd, 2011

Consultanta tehnica

Dimensionarea si stabilirea traseului unui sistem de evacuare a gazelor arse – cos de fum, este stabilita in urma unor calcule complexe ce includ: tipul sursei de caldura, puterea nominala, tipul de combustibil folosit, inaltimea casei, tipul de acoperis si inclinatia pantei, distanta fata de celelalte cladiri. Toate acestea contribuie la configurarea sistemului de cos de fum necesar instalatiei, ce va asigura functionarea optima a acesteia, dar si confortul si siguranta pe care un cos de fum profesional trebuie sa le ofere.

Asistenta tehnica acordata la montajul cosurilor de fum

Montajul facil al cosurilor de fum ceramice, implica totusi atentie si experienta din partea echipei ce asambleaza sistemul. De aceea, recomandam constructia cosurilor de fum de catre echipe specializate sau, in cazul in care in santier se afla o echipa la care se poate apela, solicitati asistenta tehnica unui specialist, pentru garantia punerii in opera in mod corect a cosului de fum.
CosCeramic.ro ofera asistenta tehnica la montaj, GRATUIT, la achizitia unui sistem de cos de fum.

Montaj cosuri de fum

Grantia unei bune functionari a cosului de fum este montajul corect conform specificatiilor producatorului. CosCeramic.ro va pune la dispozitie echipe cu experienta de sute de metri de cosuri de fum montate.

Montaj seminee

Alegeti montajul semineului realizat de profesionisti. Recomandam alegerea montajului sistemelor semineu – cos de fum, pentru a beneficia de avantajul obtinerii garantiei de la aceeasi companie. Orice problema aparuta in buna functionare a cosului de fum, se va rasfrange asupra semineului si invers, montajul cosului de fum si al semineului realizat de aceeasi companie confera siguranta rezolvarii prompte a problemelor aparute.

 

 

 

 

 

Cos ceramic Tona tec plus. Tipodimensiuni.

Thursday, December 22nd, 2011

Mai multe detalii puteti obtine accesand:

www.tona.ro

www.tona.de

Calitate si siguranta norvegiana.

Wednesday, December 21st, 2011

Ne bucuram sa va prezentam un produs nou, semineul cu ardere curata si dubla combustie  ce transforma arderea lemnului in arta,un semineu cu randament crescut, ce poate fi numit SURSA ALTERNATIVA DE CALDURA  pe drept cuvant.

Gama Nordpeis include focare de cea mai buna calitate cu TERMOTA(samota) la interior.Acest material de ultima generatie  rezista la temperaturi de peste 1100°C, are o suprafata neteda ce nu permite patarea sau schimbarea culorii iar la temperature ridicate , are capacitatea de auto-curatare.

Geamul focarului este de asemenea foarte rezistent la temperaturi inalte, iar datorita fantelor special din partea inferioara, care aduc aerul pentru combustia secundara, ramane in permanenta curat.

Toate semineele noastre sunt dotate cu sistemul “ardere curata”, ceea ce insemna ca sunt echipate cu sistem de combustie secundara, neefiind poluante (va reamintim ca descompunerea lemnului elimina aceeasi cantitate de CO2 ca si arderea acestuia )

Combustia se produce in doua faze: in cea dintai lemnul este ars, iar in cea de-a doua etapa, datorita temperaturilor foarte inalte din interiorul focarului lemnul se descompune in totalitate, iar  gazele rezultate din arderea lemnului sunt aprinse in contact cu aerul cald care provine din partea superioara a focarului, prin fante speciale, fiind transformate, alaturi de particule, in caldura, generand un spectacol al flacarilor ducand la o ardere indelungata a lemnului.

Astfel, tehnologia noastra va incalzi caminul intr-o maniera optima si ecologica, gazele emise ramase sunt reduse considerabil conform cu normele pentru 2012, la evacuare deasupra cosului gazele fiind insesizabile, iar depunerile la interior sunt foarte reduse!

Dimensiunile reduse ale focarelor au fost gandite tocmai pentru ca arderea din interior sa poata fi controlata perfect si ca aceste focare sa aiba un randament de 90% !

Focarelor Nordpeis li se alatura si o parte decorativa spectaculoasa deoarece caldura rezultata din convectie ia nastere in spatiul dintre focar si finisaj. Aerul rece din incapere este preluat prin partea inferioara a semineului, incalzit si distribuit prin grilele prevazute in zona superioara a semineului. Acest flux continuu permite o distributie mai buna a caldurii in casa, dar si o crestere a calitatii incalzirii.

Aceste seminee modulare permit montajul rapid si curat. Semineul este livrat fara a avea ultimul nivel de finisaj aplicat (vopseaua). Aceasta etapa se va realiza dupa trecerea a minim 24 de ore de la instalare cu ajutorul unei vopsele acrilice sau pe baza de latex.

Modulele sunt fabricate din beton usor, armat cu elemente din fibra de otel, ceea ce confera ansamblului rezistenta si greutate redu-sa. Elementele au grosime maxima de 3 cm, astfel, ansamblul semineului nu va ocupa mult spatiu.

Cu stima,  echipa SEMINEE EXPERT

Cos ceramic Tona tec. Tipodimensiuni.

Tuesday, December 20th, 2011

Mai multe detalii puteti obtine accesand:

www.tona.ro

www.tona.de

Cos ceramic Tona san. Prezentare.

Tuesday, December 20th, 2011

TONA san
Potrivit tuturor tipurilor de combustibili indiferent de umiditate, condens, agresivitatea acizilor si temperaturi ridicate, TONAsan ofera cea rapida, usoara si inteligenta metoda de reabilitare a cosurilor de fum.

Combustibili:
- solizi: lemn de foc, carbuni, bricheti;
- gaze, pacura;
- bio: peleti, aschiii, paie, rumegus, peleti energetici.

Destinatie: aparate de incalzire ce folosesc combustibili solizi sau gazosi: seminee, sobe din fonta sau otel, sobe clasice din teracota, centrale termice, cuptoare de paine sau pizza, barbeque, centrale termice;
- seminee moderne ce folosesc combustibili bio;
- instalatii de incalzire cu functionare la temperaturi scazute
- centrale termice in condensatie. ;

Descriere: tubulatura din ceramica cu densitate mare, patentata, cu diametre cuprinse intre 80 – 600 mm, lungime de 500 mm sau 1000 mm si sistem de prindere tub in tub de 2 cm, crescand siguranta cosului de fum.

Avantaje:
- sistem rezistent la umiditate si coroziune chimica;
- potrivit conditiilor de subpresiune sau suprapresiune;
- ideal pentru reconstrucţia coşurilor de fum existente, pentru clădiri vechi/ monumente istorice;
- adaptabilitate ridicata datorita ceramicii patentate rezistente la mediul acid, condens etc.
- varianta facila si necostisitoare de reabilitare a cosurilor de fum

Garantie: 30 de ani

Mai multe detalii puteti obtine accesand:

www.tona.ro

www.tona.de

Cos ceramic Tona kombi. Prezentare.

Friday, December 16th, 2011

TONA kombi este sistemul de cos de fum ceramic creat pentru economisirea spatiului prin amplasarea in interior a doua trasee de cos de fum cu diametre si destinatii diferite. Sistem disponibil pentru toata gama de cosuri ceramice TONA

Combustibili: pot fi alaturate doua sisteme de evacueaza gaze proveninte de la instalatii ce functioneaza cu tipuri diferite de combustibili.

Destinatie: seminee, sobe, centrale termice in condensatie, cazane atmosferice, cazane cu camere de ardere in suprapresiune

Descriere: sistem cu traseu dublu, cu sau fara canal de ventilatie

Avantaje:
- sistemul de evacuare cu o singura manta si doua evacuari ale tuburilor de samota, egale sau inegale;
- permite folosirea concomitenta a doua cazane ce au combustibili diferiti intr-un singur sistem de evacuare;
- creează conditii bune de presiune pentru utilizarea optima a energiei rezultate din combustibiliul ars;
- manta dubla ce poate avea canal de ventilatie folosit pentru aportul de aer proaspat pentru cazan/ semineu sau pentru tubulatura panourilor solare;
-gGreutatea este considerabil redusa fată de alte sisteme ceramice;
- rezistenta la autoaprinderea funinginei timp indelungat;

Garantie: 30 de ani

Mai multe detalii puteti obtine accesand:

www.tona.ro

www.tona.de

Cosuri de fum. Generalitati.

Thursday, December 15th, 2011

Cosul de fum este o parte componenta importanta a instalatiei de incalzire, reprezentand un canal de evacuare in siguranta a gazelor, rezultate in urma procesului de ardere a diferitelor tipuri de combustibili, de la o sursa de caldura.

Poate fi numita sursa de caldura un cazan (centrala termica), semineu, soba etc.

Compozitia gazelor evacuate depinde in mare masura de combustibilul ars. Tipurile de combustibili sunt urmatoarele: solizi, lichizi, sau gazosi.

Combustibili solizi sunt: lemne, carbune, pelleti, bricheti, biomasa (porumb). Ca si combustibil lichid se considera motorina, iar combustibilul gazos este gazul metan (natural).

Cosurile de fum sunt pozitionate pe directia verticala sau cat mai aproape de pozitia verticala pentru a asigura evacuarea gazelor nocive.

Cosurile de fum sunt folosite la locuinte particulare sau rezidentiale, constructii industriale sau administrative. Ele pot fi confectionate din diferite materiale, de diferite dimensiuni si forma sectionala.

Cos ceramic Tona din. Tipodimensiuni.

Wednesday, December 14th, 2011


Mai multe detalii puteti obtine accesand:

www.tona.ro

www.tona.de

 

Cos ceramic Tona tecplus. Prezentare.

Wednesday, December 14th, 2011

TONA tec plus – sistemul de cos de fum ceramic special conceput pentru a se adapta cerintelor aparatelor de incalzire moderne, ce folosesc combustibili clasici, dar si combustibili bio, evacuand gazele arse si limitand pierderile energetice.

Combustibili: lemn de foc, carbuni, bricheti, gaze, pacura, bio: peleti, peleti energetici, rumegus, paie etc.

Destinatie: aparate de incalzire ce folosesc combustibili solizi: seminee, sobe din fonta sau otel, sobe clasice din teracota, centrale termice;
- aparate de incalzire cu gaz sau pacura cu temperaturi joase de functionare;
- seminee si centrale moderne ce folosesc combustibili bio;
- centrale in condensatie.

Descriere: sistem tristrat cu tubulatura din ceramica patentata cu densitate mare, rezistenta la variatii de temperaturi; izolatie din vata minerala bazaltica si manta din beton usor.
Tubulatura cu greutate extrem de redusa rezultata din grosimea peretelui de doar 8 – 10 mm.

Avantaje:
- aplicatie universala, sistemul folosit la incalzire poate fi schimbat oricand
- sistemul ideal pentru casele pasive, cu consum redus de energie
- diametre pornind de la 80 mm pana la 600 mm;
- creează conditii bune de presiune pentru utilizarea optima a energiei rezultate din combustibiliul ars;
- sistem cu o inchidere etansa de cca 2 cm, mult mai sigur fata de alte sisteme;
- instalare facila atat la interior, cat si la exterior;
- posibilitatea de a crea sisteme de pana la 40 de metri cu sustinere suplimentara;
- rezistenta la autoaprinderea funinginei timp indelungat;

Garantie: 30 de ani

 

Mai multe detalii puteti obtine accesand:

www.tona.ro

www.tona.de

 

 

Cos ceramic Tona tec. Prezentare.

Tuesday, December 13th, 2011

TONA tec – sistemul de cos de fum ceramic certificat TUV, destinat instalatiilor dotate cu camere de ardere inchise, cu temperatura de ardere relativ scazuta si putere calorica mare.
Sistem colector ce permite racordarea mai multor aparate de incalzire la acelasi sistem de evacurare (ex. centrale murale)

Combustibili: gaze naturale, pacura, combustibili solizi: lemn, carbuni

Destinatie: seminee, sobe, centrale termice in condensatie, cazane atmosferice, cazane cu camere de ardere in suprapresiune

Descriere: sistem de cos de fum cu tubulatura din ceramica patentata, cu densitate mare, rezistenta la variatii de temperaturi; si manta din beton usor.
Tubulatura cu greutate extrem de redusa rezultata din grosimea peretelui de doar 8 – 10 mm.

Avantaje:
- etanseitate si siguranta maxima datorita numarului mic de conexiuni necesare (tubulatura cu lungimea de 1000 mm);
- diametre pornind de la 80 mm pana la 600 mm;
- creează conditii bune de presiune pentru utilizarea optima a energiei rezultate din combustibiliul ars;
- sistem cu o inchidere etansa de cca 2 cm, mult mai sigur fata de alte sisteme;
- instalare facila atat la interior, cat si la exterior;
- posibilitatea de a crea sisteme de pana la 40 de metri cu sustinere suplimentara;
- rezistenta la autoaprinderea funinginei timp indelungat;

 

Garantie: 30 de ani

Sistemul TONA TEC, este un sistem ceramic ce are o greutate redusa cu cca 30% fata de alte sisteme ceramice;deasemenea TEC este sistemul colector ce poate racorda pana la 10 centrale termice ce functioneaza in regim turbo.Fata de alte sisteme colectoare,ce au nevoie de izolare exterioara suplimentara (mai ales sisteme ce sunt montate la exterior), sistemul TEC este singurul sistem colector ce este prevazut cu izolatie din vata minerala bazaltica, atasata de tubul de samota. Asa cum bine stim, combustibilul gazos, atinge punctul de roua (de multe ori) inainte de evacuarea din cosul de fum, atunci apar neplaceri: condensul sau temperatura exterioara scazuta produce inghetul condensului si deteriorarea cosului de fum.

TEC a renuntat la etansarea “NUT-FEDER” pentru o asigurare suplimentara a cosului de fum, imbinarea de cca 2cm ne face sa credem ca este unul dintre cele mai sigure sisteme de evacuare din piata Europeana.

Alt mare avantaj al sistemului este posibilitatea aplicarii unui racord de fum ulterior instalarii sale.TEC are racorduri de fum ce se aplica perfect etans, dand posibilitatea racordarii sau modificand oricand pozitia pe verticala a focarului, cazanului sau semineului.

 

Mai multe detalii puteti obtine accesand:

www.tona.ro

www.tona.de